Afgelopen najaar heeft Hollands Glorie geschitterd met de voorstelling ‘Aardgasten’ in diverse dorpen in Groningen! 

Een ramp, een crisis en de gasbel. TGHG maakte een spannende, nieuwe, surreële voorstelling op locatie: Aardgasten.

In Aardgasten brengen wij een fictieve crisis en een hoofdstuk uit de Canon van Nederland, de vondst van de gasbel, samen. De vondst van het gas bracht euforie en welvaart. Sommige politici zeggen dat wij onze verzorgingsstaat te danken hebben aan het gas. Inmiddels kennen we ook de keerzijde; bodemdaling en aardbevingen in Groningen. Waren die gevolgen te voorzien? Wie wist wat en wat wisten we niet? Ligt een nog grotere ramp op de loer en wat doen we dan?

Aardgasten. Locatietheater dat put uit de geschiedenis van de gaswinning en je in een razend tempo door de crisis trekt .

Ook is er (voor-en na de voorstelling) de prachtige expositie “De ontdekking van de Groninger gasbel” te bezichtigen van De Verhalen van Groningen.

Tot slot: bij sommige voorstellingen zal Het Eerste Grunneger Baaiermer Mannenkoor u toezingen met  eigen teksten en bestaand repertoire over liefde voor en verbondenheid met cultuur, taal en streek in het noordoosten van de provincie Groningen, het aardbevingsgebied.

 


Those who don’t know history are doomed to repeat it. Edmund Burke


[4 januari 2016]

TGHG en TGVB bundelen de krachten

champaignVanaf 4 januari 2016 bundelen Hollands Glorie en Theatergroep Vloerbedekking de krachten. Daardoor ontstaat een vernieuwd TGHG dat met nog meer energie en creativiteit theaterproducties en artistieke projecten gaat maken. In het theater of daarbuiten. Met als focus kleine verhalen over grootse mensen, situaties en/of historische gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis, of visa versa.

Beide groepen werkten in 2015 al samen in de productie van ‘Het vaarwel van Joop alias Miss Mighty M’. Een voorstelling voor de culturele programma’s van de Prides.  De voorstelling was te zien in Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Gouda.

TGHG maakte in 2014 de voorstelling Emma’s dilemma, 24 uur wankelt de troon over de twijfels van Emma de troon te aanvaarden.  TGVB maakte eerder Craving Chocolate, TOOROP en de Tijdgeest en Komedie in mineur.

Op dit moment werken wij aan de ontwikkeling van een nieuwe theaterproductie.