263018_10150232325738167_4324939_nHerald Nobel woont in Cabauw. Hij rondde in 2006 zijn opleiding aan de Acteerstudio in Den Haag af. Sinds die tijd is hij als speler en maker betrokken bij verschillende theaterproducties.

Speciaal voor het Brabantse Hebbes Theater maakt hij  nu ´De straat is mijn camping´. Theater en karaoke over een volkszangeres op haar retour in Brabantse kroegen (première december 2016). In 2015 schreef, maakte en speelde hij de solovoorstelling ‘Het vaarwel van Joop alias Miss Mighty M’. Een voorstelling voor de culturele programma’s van de Gay Prides. Over een man die ’s avonds transformeert in alter ego Miss Mighty M en een ode brengt aan zijn grote idool Madonna. Hij loopt tegen de 50 en maakt de balans op. Alles zit een beetje tegen. Leven, liefde, werk, homoklimaat… Daarom besluit hij te vertrekken, na zijn allerlaatste optreden. De voorstelling is geïnspireerd op de roman Pijpelijntjes van Jacob Israel de Haan en bevat, naast de monologen van Joop,  gedichten van Jacob Israel de Haan en liedjes van Madonna. De voorstelling was te zien tijdens het Midzomergracht Festival Utrecht, Amsterdam Gay Pride, Rotterdam Pride en in Den Haag en Gouda.

In 2014 maakte Herald de locatie voorstelling Craving Chocolate over 5 vrouwen die elk op hun eigen manier de weg kwijt zijn. Hebben jaren van emancipatie ervoor gezorgd dat je werkelijk vrij bent om te zijn wie je wilt zijn? In 2013/14 realiseerde hij de verhalende expositie TOOROP en de Tijdgeest met werken van Jan Toorop en eigentijdse kunstenaars.

Sinds 2012 hij als Artistiek leider verbonden aan Theatergroep Vloerbedekking. Deze groep maakte in 2012/13 de voorstelling Komedie in mineur, gebaseerd op de roman van Hans Keilson. De voorstelling werd gespeeld in de theaters en was onderdeel van de Bevrijdingsvuurceremonie op het 5 Meiplein in Wageningen.

Kort na de Acteerstudio stond Herald samen met Theatergroep JETZT op Oerol (RIJzigers, 2006) en was hij als speler en marketeer betrokken bij de voorstellingen Onder het puin (Eva Keuris/Mart-Jan Zegers, 2008) en de locatie voorstelling Plastische Vervorming, het onzichtbare leven van trams (ism Het Arsenaal).

Herald combineert het maken van theater met het geven van trainingen en het runnen van een B&B.

Meer over Herald Nobel op Linkedin.